100% Tinto Fino (Tempranillo).
Ausbau: 16-monatiger Ausbau in Barrique der Grössen 225 und 500 L. Anschliessend Reifung auf der Flasche.
Oenologen: Xavier Ausas. Ehemaliger Oenologe bis 2015 des Hauses „Vega Sicilia“ ist Schaffer dieser neuen Ribera-del-Duero-Ikone.
Dunkles intensives Rot. Betörendes Bouquet nach reifen Waldbeeren. Schöne Barrique-Würze.
Am Gaumen geschmacksintensiv und komplex. Aromatisch mit angenehmen Röstaromen und reifem Tannin.
Als idealer Essensbegleiter zu grillierten Fleischspeisen wie, Filet vom Rind, Lamm und Kalbssteaks.
Issue 255 End of June 2021, The Wine Advocate I 30th Jun 2021 I Luis Gutiérrez
He only produces one wine, of which I tasted the 2018 Interpretación, a classical, ripe and generously oaked Tinto Fino for the long haul. It was produced the same way as in previous years—fermented with indigenous yeasts and matured in 225- and 500-liter oak barrels, 35% of them new, for 16 months. It's a combination of power and elegance, ripeness and balance, still very young with marked oak and plenty of tannins. It's full-bodied with deep, ripe flavors and a dry finish.