Cava Llopart Reserva Brut 2018 75cl
Weinhaus | Llopart, 08739 Subirats, Spanien |
Weinregion | Corpinnat A.V.E. | Vinos Espumosos |
Jahrgang | 2018 |
Weinstil | Schaumwein; trocken, fruchtig |
Alkoholgehalt | 11.5% |
Inhalt in l | 0.75 |
Allergene | enthält Sulfite |

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6-8° C

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The Secret Life of Plants is a project that involves the creation of still wines and must by the Llopart Winery.
With this concept we wish to convey our admiration for the mysterious world of plants: living beings with sophisticated and fascinating sensitivities, strategies and mechanisms allowing them to adapt to their environment.
L’Heretat Can Llopart de Subirats, with its 100 hectares of mountain vineyards and 400 hectares of Mediterranean forest and wild vegetation, forms a balanced, high biodiversity, agroforestry ecosystem, which helps us sustain the healthy and dynamic development of our vineyards in full harmony with the natural environment.
Alkohol (% vol.): 11,50º
Gesamtsäure (gr/L ac. tar t.): 6,3
Dosage (gr/L): <2.0
PH-Wert 3,25
Lagen Heretat Can Llopart de Subirats
Rebsorten Macabeo 30% Xarel·lo 40% Parellada 20%
Gärung und Reifung Flaschengärung, “Methode traditionelle“, 18 Monate gealtert
CHARAKTERISTIK
Ein Jahrgangsschaumwein zum fairen Preis. Ein grosser Klassiker des Hauses Llopart. Strohgelbe Farbe, blass und sehr hell . Feine und gleichmässige Bläschen. Wirklich sauberes Bouquet, perfekte Balance zwischen feinen Fruchtnote und den zarten Tönen des Alterns. Er ist fein und leicht im Mund und trocken, weich und mit angenehmen Nuancen der Reifung. Ein vielseitiger Cava, geeignet allein genossen zu werden oder als Begleitung einer Mahlzeit. Zwischen 5 und 7 º servieren. 236, The Wine Advocate | 27th Apr 2018 | Luis Gutiérrez The entry-level 2015 Brut Reserva, cropped from a very warm year that saw an early harvest with low yields, is a young and fruit-driven blend of 40% Xarello with 30% each Parellada and Macabeo from organically farmed vineyards. It spent at least 18 months on the lees and has eight grams of sugar. It's quite typical of the zone, grapes and year, with moderate alcohol and good freshness. It's clean with good intensity, refreshing and very pleasant. 35,000 bottles produced. The disgorgement lot and year is now printed on the back label.