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Dominio del AGUILA Reserva Jéroboam 2011 500cl
Dominio del AGUILA Reserva Jéroboam 2011 500cl
Dominio del AGUILA Reserva Doppelmagnum 2011 300cl
Dominio del AGUILA Reserva Doppelmagnum 2011 300cl
Ferrer-Bobet Seleccio Especial 2016 75cl
Ferrer-Bobet Seleccio Especial 2016 75cl

Dominio del AGUILA Reserva Jéroboam 2011 500cl

Weinhaus Dominio del Aguila SL, 09370 La Aguilera, Spanien
Weinregion Ribera del Duero DO
Jahrgang 2011
Traubensorte(n) Albillo, Bobal, Garnacha Tinta, Tempranillo
Alkoholgehalt 14.0%
Inhalt in l 5.0
Allergene enthält Sulfite
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CHF 499.00
(CHF 9.98/dl zzgl. Versandkosten)
eye

intensiv, klar, purpur, tieffarbig

mouse

abgerundet, aussergewöhnlich langer Abgang, charaktervoll, konzentriert, mild, vollmundig

drinking_temperature

16-18° C

nose

ausgeprägt, beerig, blumig, fruchtig, Holznote, sauber

aroma

Cassis, dunkelroter Fruchtsaft, geröstetes Brot, Heidelbeere, Schwarzkirsche, Veilchen

preservability

10 - 15 Jahre

food_pairing

Barbecue, herbstliche Speisen, Ragout, Rindsfilet, Schmorbraten, Schmorgerichte mit Zwiebeln und Gemüse

Tempranillo, Garnacha, Albillo, Blanca del Pais und Bobal.

Ein Insider-Tipp der bald schon keiner mehr ist. Wir sind überzeugt, unser Gefühl täuscht uns nicht. Dominio del Aguila wird spanische Geschichte schreiben... Bezaubernde Nase, finessenreich, vielschichtige Aromatik, ein Spanier nach "Burgunder Art"... Und so entsteht der Domino del Aguila Reserva. Manuelle Ernte, Traubengut nicht entbeert. Nach alttraditioneller Art mit den Füssen zertreten. Biologischer Säureabbau. 35monatige Reifung in französischer Eiche. Keine Klärung, keine Batonnage. Der Domino del Aguila Reserva zeigt in der Nase komplexe Aromen von Veilchen, Kirschen, interessante Mineralität und Röstaromen. Am Gaumen intensive, rote Kirschfrucht; angenehme Säure und Tannine. Mundfüllend, gut strukturiert mit einem langanhaltenden, feinen, samtigen - burgundischen - Abgang. Ein wunderchöner Ribera del Duero. Vom Domino del Aguila Reserva wurden nur gerade 4000 Flaschen, 51 Magnums, 11 Doppelmagnums 3 l. und 7 Jéroboam mit 5 l. abgefüllt. Dieser Wein ist eine wahre Rarität. Es erfolgt eine sehr limitierte Zuteilung. Wir danken Ihnen für Ihr Verständnis. WineAdvocate #214 | August 2014 | Luis Gutierrez "The 2011 Reserva is produced from their cooler vineyards grown at altitudes of 800-900 meters, from an assortment of small plots planted before the 1930s. The Tempranillo is mixed with other grapes totaling almost 10% in this vintage, half of it white Albillo and a significant amount of Bobal among others. They selected the grapes from the plots they thought would provide more freshness, especially in a warm year like 2011. The full-clusters fermented in open stainless steel pools where they are foot-trodden. The wine is transferred to barriques and put in the cold cellars where they age slowly and go through malolactic the following spring. This is a serious wine where the aromas are subtle and more soil-driven and austere, slowly revealing notes of violets and damson cherries with great depth. The palate is medium-bodied, with refined, silky and fine-grained tannins and a superb sensation of harmony. This is really outstanding for a year such as 2011. The 4,000 bottles produced were filled in May 2014. Drink 2015-2020. Jorge Monzon Pascual is the name behind Dominio del Aguila. He has an impressive CV, as he spent two years at the Domaine de la Romanee Conti while studying in France, one year in Vega Sicilia where he was working on the white wine project that was aborted, and nine years as technical director of Arzuaga Navarro where the has given the wines a new life within the style of the house. He has built the domaine the traditional way, giving absolute priority to the vineyards: he has slowly through the years purchased small plots of old head-pruned vineyards in his village of La Aguilera close to Aranda de Duero, 30 hectares in total. All the reds are whole-cluster fermented, mostly foot-trodden and with very late malolactic when the wine is in barrels. The aging is slow and long, as he has cold underground natural cellars where the evolution is at a glacial pace. This is a really exciting new project in Ribera del Duero, where things are done with no rush and following the traditions of yesteryear. The wines are fresh, powerful, true to their place of birth, powerful yet elegant, unique and are about to come into the market. Initial quantities are small as he sells most of the grapes."
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